Ce aplicații folosesc cel mai des pe mobil

La ora asta, cel mai mult folosesc un iPhone 6. Aplicațiile despre care vorbesc sunt, astfel, cele de pe iOS. Am foarte multe aplicații, încerc multe aplicații, cele de mai jos sunt doar o parte dintre ele, voi mai reveni pe tema asta. Ordinea e parțial aleatorie.

Waze: Extrem de util, cel puțin în București. Nu atât pentru că nu știu toate străzile, ci pentru că estimările de trafic sunt excelente, iar cele de Poliție și alte „probleme” un bonus binevenit. În majoritatea covârșitoare a cazurilor îmi oferă o estimare aproape perfectă a timpului până la destinație, ceea ce e perfect mai ales dimineața. Sigur, și Google Maps e o opțiune bună (de altfel Waze e deținut de Google), diferența fiind că Waze oferă mult mai mult content generat de șoferi și, chiar dacă e un risc de lipsă de acuratețe, până acum m-am confruntat prea rar cu așa ceva. Google Maps preia din Waze doar alertele majore. Îmi place cu pot descoperi și trasee noi cu Waze.

Facebook, Twitter, Whatsappm Instagram, Skype, Pages, Shazam: nu le mai descriu, că le aveți cu toții pe telefon. La fel, browserul Safari și clientul de Mail de pe iOS.

Flipboard: parțial și obligat. Foloseam mai mult Zite înainte, dar a fost cumpărat de și integrat ca tehnologie în Flipboard. Nu mi se pare că integrarea a reușit complet, că a păstrat avantajele Zite, dar n-am de ales. Foloseam Flipboard și înainte, acum intru mai des pe el pentru a citi fix pe domeniile mele de interes.

Pocket: salvează ușor linkuri pentru citire offline. Se sincronizează perfect pe mai multe device-uri.

Feedly: Plâng și astăzi după Google Reader, chiar dacă Feedly a devenit între timp o aplicație bună. Dacă în Flipboard citesc mai ales surse externe, în Feedly am sursele interne.

WordPress și Analytics: tot ce-mi trebuie pentru blog pe mobil 

One Drive: Soluția mea de cloud de la Microsoft, mai ales pentru că am primit de la ei spațiu uriaș gratuit, inclusiv acum, când mi-am prelungit licența la Office 365 (care, apropo, încă e, când scriu eu textul ăsta, la ofertă foarte bună – 149 de ron).

Toată gama DS (File, Cloud, Download, Audio, Video) de la Synology, care îmi controlează perfect probabil cel mai util gadget din casă – un NAS Synology, pe care vi-l recomand pe post de mini-server personal. Găsiți niște variante aici, modelul pe care îl am eu văd că nu mai e în ofertă.

Cinemagia: Foarte bună pe nișa ei de filme la cinema

Money Pro: Destul de bun, dar cam scump la prețul întreg, pentru cei interesați de gestiune a bugetului personal.

Auto.ro și Transporturban.ro: utile pentru diverse nevoie legate de mașina personală, respectiv transportul în comun.

Star Taxi: pentru taxi, până acum fără probleme majore, chiar dacă numărul de mașini disponibile mi se pare în scădere.

O serie de aplicații de călătorii, sport, media, travel, prelucrare de imagini etc, pe tema cărora voi reveni, că văd că m-am cam întins cu postarea asta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.