Written by 3:56 pm Turism

Câteva locuri faine din Cluj

Am fost la Cluj la concertul lui Jean Michel Jarre. Da, am ratat meciul România – Polonia. Unii au râs de mine, după meci am râs eu de ei. Despre concertul efectiv, poate apuc să scriu altă dată, deocamdată mă rezum la un video:

Acum vreau doar să las aici niște adrese. Am avut doar vreo 24 de ore de petrecut efectiv în Cluj în afara concertului și n-am primit prea multe recomandări de locuri de vizitat/mâncat/băut/distrat/etc. Cel puțin la capitolul mâncat/băut a ieșit însă foarte bine. Clujul are o ofertă minunantă din acest punct de vedere, peste orice alt oraș din România în opinia mea, inclusiv București dacă raportăm la proporția din total. Așadar, unde am fost, într-o ordine oarecare:

Mattyas Etterem Restaurantnu sunt capabil să-i traduc numele în limba română, dar pentru mine e prea puțin important lucrul acesta. La fel cum neimportant e că și abia l-am găsit printr-un veritabil labirint în Hotelul Agape din Cluj, motiv pentru care probabil era și aproape gol. Tot neimportant e și că domnea o liniște apăsătoare și servea un ospătar prea puțin interesat și comunicativ, ba chiar cumva surprins că vrem să mâncăm acolo. Cel mai important e că am mâncar foarte bine și cred că e perfect pentru cei cu poftă de meniu cu specific unguresc. Confirm cel puțin pentru gulaș. Și pălincă de prune. Și niște clătite cu brânză la final.

Charlie Pub: decor mișto, muzică potrivită, atmosferă faină. Dar, mai ales, cocktailuri foarte bune. Iar dacă „bunătatea” lor ține de gust, nu cred că sunt multe locuri în România care să pună atâta atenție în „fabricarea” de cocktailuri. Pentru mine asta contează mai mult. Recomand. Înțeleg că au și diverse evenimente, cel puțin muzicale, dar eu n-am prins.

Olivo Caffe: Nu vă lăsați păcăliți de nume, nici de decor, nu e doar o cafenea, deși cafeaua e parte importantă. Am ajuns acolo însă pentru a mânca și sunt recunoscător că am prins ultima masă liberă într-o sâmbătă după-amiaza. Meniu interesant și probabil cea mai gustoasă mâncare peste care am dat în ultima vreme. Multă vreme. Nu vreau să vă recomand ceva anume din meniu, am fost patru și toți am fost încântați de ce am ales. Bonus și pentru ceea ce înțeleg de la Masterchef că se numește plating. 

Muura Steak House: aici am văzut până la urmă meciul, cu un burger bun în față.

Din evaluarea mea, toate cele amintite mai sus au prețuri peste media Clujului, dar sub media Bucureștiului. Deci nu pot să zic că sunt scumpe sau ieftine, ține și de raportarea fiecăruia.

Sursa foto: Cluj via shutterstock

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: noiembrie 14, 2016
Close Search Window
Close