Bicicleta cu roți pătrate

Am inventat-o eu! Nu neapărat că așa aș fi vrut să o fac, dar nu mi-a ieșit altfel. Are roți pătrate, îi lipsesc pedalele și lanțul, dar eu zic că merge. Până la urmă contează mai puțin, important e că arătând-o la două persoane care o vedeau prima dată, una a identificat că e vorba de o bicicletă! Procentajul de 50% e suficient pentru mine. Cealaltă persoană a zis că e un tort – ceea ce, de asemenea, nu-i rău. Nu-mi spuneți că nu vă seamănă cu o bicicletă, că nu mă interesează!

Mai bine încercați voi să desenați ceva pe hartă cu GPS-ul de pe telefon mergând cu bicicleta! Pe vremuri desenam cu creta pe asflat, dar acum, dacă totul e cumva legat și de un gadget, a evoluat și desenul pe asflat – se face cu un smartphone cu GPS și o aplicație potrivită. Sunt curios ce vă iese vouă, dau eu o bere celui căruia îi iese un desen mai bun ca al meu. Pe bune, vă provoc, trimiteți-mi pe Facebook pozele voastre. Eu am avut nevoie de vreo 6 kilometri și de o jumătate de oră ca să-mi iasă minunăția de bicicletă. Fără să pun planificarea prealabilă a traseului pe Google Maps, alegerea zonei unde să „desenez”, plus drumul până la punctul de start și cel de la punctul de sosire înapoi acasă. Da, contează, erau peste 30 de grade!

Ideea mi-au dat-o bicicliștii din caravana România Activă, inițiată de Ciuc Radler. Ei fac 2.500 (da, două-mii-cinci-sute) de kilometri și, implicit, cel mai mare desen pe GPS din România. E destul de probabil ca lor să le iasă ceva mai bine desenul decât bicicleta mea, dar vedem la sfârșit.

Screen Shot 2015-08-03 at 12.35.01

Nu abandonez așa ușor, am demarat deja procedura de identificare a altor străzi puțin mai adecvate pentru conceptul clasic de roți. Gen, niște curbe. Eventual și niște peisaje mai frumoase – n-or fi chiar cele de care beneficiază oamenii din caravana România Activă prin țară și pe care le puteți vedea în live blog-ul de pe www.sport.ro. Ceva mai mult decât lucrările de la străzile din Bucureștii Noi cred că pot totuși să produc.

Planul meu e să „donez” și 2% pentru România Activă. Adică să parcurg 2% din traseu, mai exact ultima etapă, Titu – București, pe 15 august. Cu bicicleta normală, nu cu asta cu roți pătrate, dar să vedem dacă mă ține. Știe cineva cum e drumul exact, adică are pante ceva?

În funcție de orașul în care ești și timpul de care dispui, te poți alătura pe bicicletă caravanei foarte simplu: alegi o etapă și gata, desenezi puțin și tu din lămâie. În plus, desenul pe care te-am provocat să-l faci ca să concurezi cu al meu, îl trimiți și caravanei România Activă, sau orice altă încurajare crezi tu că îi ajută, și poți câștiga o bicicletă.

11731730_938271259564700_3929412121724354058_o

Sursa foto: pagina de Facebook Ciuc Premium

Dincolo de desene și concursuri, cel mai important e că am scos bicicleta din casă și intenționez să o mai fac. Ceea ce vă recomand și vouă! Dacă într-o zi voi reuși să parcurg și eu turul României pe bicicletă, probabil voi fi fost deja cel mai fericit om din lume.

sport.ro este partener al campaniei Ciuc România Activă, iar acest text face parte din promovarea acțiunii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.