Am citit și mi-a plăcut. Plus un apel umanitar

Netul are marele avantaj că e foarte rapid. Și foarte ”mare”. Și relativ ieftin. Și multe alte avantaje, mă rog, nu ăsta era scopul postării. Pe de altă parte, pe net riscă să treacă pe lângă noi lucruri cu adevărat mișto de citit. Și acum mă refer la sport, tema principală a blogului ăstuia. Și mă refer în special la texte de la noi. Și nu la știri, pentru care netul e perfect, ci la mai mult decât atât.

Cum e plecarea lui Rada de la Rapid, povestită de Dan Filoti. Sau destinul unui fotbalist după ce iese din prim plan. Știu că teoretic nu vă place deloc-deloc viața privată a sportivilor. Mie totuși îmi place, când e scrisă ca povestea Alexandrei Dulgheru, de exemplu. Așa cum până și un interviu cu Pulhac poate fi interesant. Vă las să descoperiți singuri blogul lui Răzvan Toma, pentru conținut mișto și 100% original. Și nu doar pentru pasionații de statistică. Mai avem și câte-un blat pitoresc pe ici, pe colo. La fel cum vă invit să (re)descoperiți pe blogul ăsta textele lui Mihai Mateaș și ale Gretei. Mi-a plăcut și Cacealmaua lui Pițurcă. Textul, nu ”fapta” în sine. Și tot de Mihai Mironică: Adio, arme! Merită să treceți regulat prin zona opiniilor de pe sport.ro pentru textele lui Mihai. Sau pe la True Story. La fel cum e fascinantă povestea lui Dan Spătaru, fotbalistul, în Ilfov Sport.

Am cules doar așa, rapid, ce-am citit și mi-a plăcut anul ăsta. Au mai fost lucruri, dar încă nu mi-am făcut obiceiul să le notez.

E adevărat că îmi lipsesc din print materiale de colecție, precum serialul Marca despre duelurile istorice din fotbal și, în special, ilustrarea lor.

serialmarca

Nu știu dacă am făcut introducerea asta doar ca să ajung aici. E posibil să nu vă placă (tot) ceea ce am citat eu aici. E o chestiune și de gusturi. Dar cât e de mare Internetul, sigur aveți ce citi pe gustul fiecăruia, și în românește, și din sport. Pentru că mai sunt oameni care să scrie. Din pasiune, de nevoie, de plăcere, de job.

Unul dintre cei care de-a lungul anilor a scris presă sportivă are acum nevoie de ajutorul nostru. Dacă puteți să-l ajutați, o puteți face aici. Dacă nu, măcar să-i citiți pe cei care încă mai scriu.

2 comentarii la „Am citit și mi-a plăcut. Plus un apel umanitar”

  1. razvan_ionut911@yahoo.com'

    Articolele din True Story de pe sport.ro erau foarte bune. Tin minte unul in mod special, cel cu Valeri Lobanovski, un articole excelent. Si mai sunt. Frumoasa colectie, foarte buni jurnalisti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.