Written by 2:11 pm Sport • 2 Comments

Acuzațiile și aberațiile incredibile ale unui selecționer

Interviu foarte bun sub semnătura Sorinei Oprițescu în ProSport cu selecționerul naționalei sub 19 ani a României, Doru Isac. Omul are curajul să spună anumite lucruri, dar nu și le asumă până la capăt, cel puțin nu deocamdată. Mai mult, la un moment dat dă rău cu bâta-n baltă. Din nefericire, în față ies doar acuzele la adresa lui Hagi. Întemeiate sau nu – ele sunt opinia omului până la urmă – ele sunt înconjurate de declarații și acuzații mult mai grave, care riscă să fie ignorate astfel. Pe rând…

1. SELECȚIONERUL NU SE UITĂ LA MECIURI!

Reporter: Urmăriți meciurile din Liga I?

Doru Isac: Nu!

Incredibil! Un răspuns absolut incredibil pentru un selecționer al României. În nouă etape, în Liga I au jucat cel puțin 1 minut 25 de jucători de până în 19 ani împliniți! Adică posibil selecționabili de către domnul Isac. Culmea, doar 7 sunt de la Academia Hagi, pe care înțeleg că nu-i suportă. Dar măcar restul? N-au voie să fie selecționați? Vâlceanu, Cojocaru, Al. Ioniță II, Nedelcearu, Rotariu, Șerban, Svichi, Târnovan, Popadiuc, Ștefănescu, Gheară, Ivan, N. Vasile, Nedelcu, Manea, Cioablă, Marin, Hodorogea, Tănase, Mitriță, Tudorie, Moglan, Adăscăliței, Grădinaru și Stoian. Ați auzit de ei domnule Isac? Din păcate, singura explicație din interviu referitor la acest subiect este că nu-și dorește să antreneze în Liga I…

2. FOTBALUL BA E BOLNAV DE CANCER, BA NU E

Doru Isac: ”Sigur că da [fotbalul românesc e bolnav de cancer]. Voiam să cred că nu e adevărat. (…) Sunt mai multe simptome ale bolii”

Tot Doru Isac: ”Să știți că sunt mulți [jucători] care au potențial (…) La meciurile pe care le-am avut în Luxemburg, un club mare din Europa s-a interesat de trei-patru jucători de la lot. Dar problema rămâne mentală. Imaginați-vă că un fotbalist are o anumitate calitate tehnică, tactică, fizică. Mental însă, este zero”

Deci fotbalul e bolnav de cancer, dar totuși fotbaliștii au potențial, calitate tehnică, tactică, fizică, și sunt doriți de echipe mari ale Europei. Nu mai e nici cancerul ce-a fost odată…

3. CINE DELIREAZĂ?

Doru Isac despre Hagi: ”Acest delir de superioritate pe care îl are Hagi este acceptat. El știe tot. Poate să fie critic literar, să vorbească despre Iliada, poate să fie doctor, să vorbească despre patologia cancerului de col uterin, poate să vorbească despre Pițurcă. Că el știe. Asta este drama cea mare, că îl acceptă societatea românescă. Dar nu am nimic cu el”

Domnule Isac, nu știu cine are mai mai probleme cu delirul, dar fraza asta este realmente delirantă. Nu l-am auzit niciodată pe Hagi vorbind despre altceva decât fotbal! Iar despre fotbal cred că și-a câștigat dreptul să vorbească, fie și dacă uneori nu suntem de acord cu el.

Tot Doru Isac: ”Să știți că eu l-am iubit pe jucătorul Hagi, l-am respectat, am fost fanul lui. Dar ca antrenor nu-l cunosc, nu l-am descoperit încă”

Mulți v-ar da dreptate în cazul ăsta, dar sunteți printre ultimii antrenori care să vorbească despre antrenor ”pe care nu-i cunosc, nu i-am descoperit încă”. Dacă vreți ieșim pe stradă să întrebăm de antrenorul Doru Isac.

4. CUI I-A DAT ORDINE HAGI?

Doru Isac: ”Nu [am în lot niciun jucător de la Academia Hagi] Eu nu sunt selecționerul care să îi răspundă la telefon lui Hagi și care să primească ordine, ia-l pe ăla, pe ăla și pe ăla! O fi fost așa obișnuit, dar nu ține cu mine. Eu nu am venit în România să intru în contradicții, am venit să excelez. (…) În general, îmi văd de treburile mele și am atât de multe de aflat, încât mi-e greu să iau lecții de la Hagi”

Aici sunt cel puțin două fracturi de logică, pe lângă cele de bun simț. În primul rând, e la fel de grav pur și simplu să ignori un club, în cazul ăsta Academia Hagi, să nu iei niciun jucător de acolo, cum e și să dai telefoane ca să fie convocați jucătorii tăi. Poate chiar mai grav – telefonul poți să-l ignori, dar ignoranța selecționerului e insurmontabilă! În al doilea rând, e tare că Isac spune că Hagi dădea telefoane să-i fie convocați jucătorii! Dar, câtă vreme nu spune cui dădea telefoane, cine îi răspundea și îi accepta ordinele, e frecție la picior de lemn. Intră în seria de acuzații pe care le știe toată lumea, le auzim permanent, dar nu le duce nimeni până la capăt.

Rezumând delirul lui Doru Isac, pentru că asta rezultă că e, un delir, selecționerul unei naționale a României spune că nu se uită la meciurile din Liga I, că fotbalul e un cancer, dar sunt fotbaliști valoroși, că Hagi delirează, că n-a auzit de el ca antrenor și că dădea ordine să-i fie convocați jucătorii, dar nu ne spune cui.

Probabil însă că a avut un CV perfect…

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: septembrie 30, 2014
Close Search Window
Close