Written by 11:06 am Sport • One Comment

9 lucruri cu care am rămas după prima etapă din Liga I

1. Slalomul lui Pancu. N-a contat dincolo de impresia artistică, e adevărat și că steliștii ațipiseră, dar rămâne unul din ultimii fotbaliști cu adevărat ”de lux” din Liga I.

2. Gol cu călcâiul și gol direct din corner. În același meci. Ba chiar și la Chiajna. E posibil să nu se mai întâmple vreodată. Chiar probabil. E clar însă că Astra are calitate.


3. Și din același meci, circul lui Șumudică. Total nejustificat și pentru care și-a cerut niște scuze insuficiente.

4. Prima etapă transmisă de Look TV. Imagine acceptabilă, inclusiv în varianta (legală) pe net, comentatori buni, reporteri începători, studiouri dezastruoase. Timp mai e pentru ca lucrurile să se îmbunătățească, să vedem dacă e și capacitate, și dorință.

5. Din nefericire, există în continuare meciuri gen CSMS Iași – Viitorul sau ASA – U. Cluj, în care singura scuză ar fi că se practică alt sport. Etapa asta au fost ele, etapa viitoare vor fi altele, dar vor fi multe, mi-e clar, chiar dacă nu aceleași tot timpul.

6. Mergem (deja) la TAS! Regulamentul spune destul de clar (vezi articolul 41 în link): suspendările de jucători se efectuează doar în campionat și Cupa României, nu și în Supercupă și Cupa Ligii. Totuși, LPF a reușit performanța de a-l interpreta altfel și a scos o clarificare care nu clarifică nimic, ci trimite răspunderea la FRF. E adevărat că interpretarea LPF pare mai logică, dar esențial e regulamentul. Care regulament nu ține cu Petrolul și Astra. Au riscat folosindu-i pe Pecanha și Alibec. Într-o țară normal, pierd la masa verde. În România, nu se va putea decide ceva credibil, așa că se va ajunge la TAS.

7. Cine înțelege ceva din noul nou Dinamo să mă lămurească și pe mine. Își dă proaspătul căpitan și portarul titular cu o săptămână înaintea începerii sezonului. Gratis. Aduce tot felul de anonimi. Plătește rar și puțin. Și câștigă. Ăsta da model de fotbal. Pentru locul 4…

8. Mi se pare că Gâlcă știe ce are de făcut și poate să facă. Nu mi-e suficient de clar cât sprijin are și va avea din interior ca să și reușească. Dar pentru mine e o surpriză plăcută, inclusiv prin discurs și atitudine. Nu sunt între cei care cred că trebuie neapărat să fii golan/arogant/șmecher ca să te impui într-un vestiar important.

9. Noul patron al Rapidului cântă imnul clubului. Cam ca la o plenară, dar îl cântă.

Foto: Mediafax

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , , , Last modified: iulie 29, 2014
Close Search Window
Close