Written by 7:41 pm Sport

6 motive pentru care trebuie să te înscrii la Wings for life

Și pentru care eu m-am înscris, deși nu pot participa, și știam asta de când m-am înscris. Pe 3 mai voi fi plecat din București.

1. Pentru că indiferent dacă și cât alergi, sigur ajuți. Alergi pentru cei care nu pot să o facă. Toți banii din încasări, inclusiv taxa de participare, sunt donați pentru cercetarea leziunii măduvei spinării. Paralizia este una dintre acele probleme medicale care se consideră că nu afectează suficient de mulți oameni pentru a justifica finanțare considerabilă în cercetare. Da, e una din acele situații triste care a dus și la celebrul Ice Bucket Challenge. Cum e posibil ca 100% din încasări să fie donate? Costurile de organizare sunt suportate de Red Bull integral. Taxa în România e 124 de RON (24 sunt TVA, mulțumim!) și mai ai câteva zile pentru înscriere aici.

2. Pentru că nu există linie de finish. Poți alerga oricât. Adică, mai exact, fix cât poți. Sigur, ca să câștigi trebuie să alergi mult de tot, dar, altfel, e o luptă doar cu tine însuți. Și modul de organizare e inedit: linia de finish vine de fapt din spate, cu mașina. După ce te depășește, urci în autocar și te întorci. De ce e important (pentru mine)? Pentru că un maraton n-am nicio șansă să termin. Nici un semimaraton. Motiv pentru care nici nu-mi vine să mă înscriu la ele. Aici nu există argument de rușine împotriva înscrierii. Cursa are fix lungimea care îți convine ție, pe care o și poți calcula.

3. Pentru că ești parte a unui eveniment mondial, unic. Cursa se desfășoară simultan în 35 de țări. Se pleacă la secundă din fiecare loc, de pe cinci continente. Te poți compara astfel permanent cu alergători din întreaga lume. Sau poți lua startul oriunde. Tu ce ai alege de aici? Grăbește-te că e un pic cam târziu.

4. Pentru că vei cunoaște oameni extraordinari. Garantez pentru asta. Și dau un singur exemplu: George Baltă, cel în echipa căruia „alerg” și pentru care „alerg”. Are deja una din cele mai numeroase echipe de la Wings for life pe plan mondial și o merită. Dacă ai măcar 1% din ambiția lui, din puterea lui de luptă, din inteligența și simțul umorului care-l caracterizează, ești un om împlinit! Convinge-te pe propria piele, îl vei avea alături la Wings for life!

Un caracter extraordinar: bravo, George! M-ai impresionat! #wingsforlife #worldrun

Posted by Lucian Lipovan on Sunday, May 4, 2014

5. Pentru că vei rămâne cu amintiri extraordinare. Inclusiv în format foto și video. Inclusiv pe sport.ro, care transmite din nou în direct evenimentul. Cam așa a fost toată cursa de anul trecut:

6. Pentru că alergi. Nu cred că trebuie să-ți mai explic eu de ce e bine să faci asta. Iar pentru cei care chiar se pricep la alergat, traseul din România este unul foarte bun.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Etichete: Last modified: aprilie 21, 2015
Close Search Window
Close