Written by 5:02 pm Sport • 27 Comments

13 stadioane promise care nu s-au construit și probabil nu se vor construi niciodată: de la minunea din Bacău la SF-ul din Timișoara și Steaua din Voluntari

Au trecut alegerile, s-a redesenat harta României, avem un președinte nou. Am evitat politica pe blog, chiar dacă pe contul personal de Facebook și pe contul de Twitter am postat diverse lucruri și mi s-a dovedit că social media există in .ro, inclusiv pe Twitter, cu recordul personal de RT-uri.

Pentru ca revenirea la sport să nu fie prea bruscă, am acceptat ajutorul unui politician. Lia Olguța ”Craiolguța” Vasilescu s-a supărat atât de tare pe rezultatul alegerilor încât a amenințat că nu mai construiește stadion nou la Craiova!

Nu-mi pierd vremea analizând absurdul acestei amenințări de tipul îmi-iau-jucăriile-și-plec. Mi-a picat însă la fix pe un subiect pe care-l pregătisem de mai multă vremea. Harta stadioanelor-promisiuni-electorale!

Eu am găsit 13 stadioane promise sau propuse, cu fotografii și detalii, dar niciodată construite. Poate Craiova va avea stadion nou, Bucureștiul, Ploieștiul și Clujul au deja, dar minunați-vă ce idei au fost de-a lungul anilor prin țară, în cele mai năstrușnice locuri! E adevărat, unele au fost promise de politicieni, altele doar propuse de fani și eventual îmbrățișate convenabil de autorități.

Trebuie să recunoașteți: putem organiza lejer un campionat mondial la ce stadioane am fi putut avea, Qatar-ul e o rușine cu proiectele lui.

Iată stadioanele Campionatului Mondial al promisiunilor neonorate.

1. ARAD

Arad

Arad

12.500 de locuri, 8 milioane de euro, 23 de camere pentru cazare, 13 intrări. Dar de unde să iei echipă să joace pe el?

2. BACĂU

Bacau

Bacau

Consilierii îl aprobaseră deja. Se numea ”Complex de sănătate și servicii – stadion municipal”. Nu știu cum e cu sănătatea și serviciile în Bacău, dar cu stadionul cam știu. Sigur nu există, cum era proiectul, sală de sport, teren de antrenament, pistă de atletism, hotel, parcare de 2.000 de locuri, muzeu al trofeelor, magazin cu vânzare de articole de sport, toalete, ascensoare pentru persoane cu handicap, bufet, fast-food cu 200 de locuri și cafenea cu 80 delocuri. Dar proiectul arată bine, nu zic nu…

3. BRAȘOV

Brasov

Brasov

Brasov

Brasov

23.000 de locuri, 3 stele, toate locurile acoperite. Acoperite cu promisiuni mincinoase desigur. Ar fi costat 30 de milioane de euro. Ar fi avut spații comerciale și de alimentație publică, săli de conferință, spații expoziționale, birouri, parcări sub și supra-terane, cu aproximativ 4.000 de locuri. Cuvintele cheie sunt ar fiPractic totul fusese aprobat acum… 8 ani!

4. CRAIOVA

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova

Craiova e o poveste fără sfârșit. Deocamdată. Și, cum spuneam, Craiolguța tocmai a amenințat din nou că-i schimbă sfârșitul. Episodul aprilie 2013 era cam subțire ce-i drept, cel propus de Dragnea e mult mai spectaculos. Da, Dragnea, știu…

5. DINAMO

5dinamo

Dinamo nu s-a ținut de promisiuni mai accesibile, cum ar fi calificarea în Liga Campionilor, darmite de construirea unui stadion. Detaliile au fost dezvăluite de Constantin Anghelache, ceea ce cam spune totul despre acest proiect.

6. GALAȚI – BRĂILA

Galați - Brăila

Galați – Brăila

Galați - Brăila

Galați – Brăila

Asta e promisiunea ideală: două orașe dintr-o minciună promisiune! Ar fi fost o pace istorică, dar din nou ar fi sunt cuvintele cheie. Se gândea nici mai mult, nici mai puțin decât un Complex Olimpic! Ce, e așa imposibil să vă imaginați Jocurile Olimpice Galați Brăila 2020? Și mie! ”Până la finalul anului 2014, cel târziu prima parte a lui 2015 va fi gata”, spunea Marius Stan. Ați mai trecut pe acolo? Că primul termen e cam gata, să-mi spuneți și mie. Ar fi culmea chiar să fie gata, acum când Oțelul retrogradează.

7. GHENCEA

Ghencea

Ghencea

Pentru Ghencea singura propunere vine din partea unui arhitect. Probabil de aia și arată atât de bine.

8. NĂVODARI

Năvodari

Năvodari

Întotdeauna mi-am dorit să revin la Năvodari, de când mergeam acolo în tabără. Acum abia aștept să revin pe un asemenea stadion, fie el și doar modernizat, nu construit. La 1,2 milioane e de euro e chiar (prea) ieftin.

9. REȘIȚA

resita

Reșița

Reșițenii n-au reușit să deseneze un stadion ca lumea, așa că ziariștii au pus niște stele pe gazon și au aprins nocturna. Dar proiectul sună prea bine. 20.000 de locuri să fie, am zis!

10. SUCEAVA

Suceava

Suceava

Suceava

Suceava

Oricare din cele două proiecte se face promit să mă mut la Suceava dacă va arăta ca-n poze! Poate se face jumi-juma! ”Un stadion cu 15.000 de locuri poate organiza meciuri de Europa League, eu spun să ne întindem cât ne ține plapuma. Au venit unii cu niște proiecte megalomane, dar nu sunt de acord”, spune ”primarele”. Proiecte megalomane, gen… ăsta propus de el?! Vorbește despre el la persoana a treia? Pe primul tot el l-a propus. Sau mă rog, o fi același?! Cine mai știe… Pe modelul Galați – Brăila există și un proiect ”pe din două” cu Botoșaniul.

11. TÂRGU-JIU

targujiu1

Târgu Jiu

Primarul Cârciumaru trebuie să-l fi gândit la cârciumă. Dar mai are doi ani până când promisiunea expiră.

12. TIMIȘOARA

Timișoara

Timișoara

Timișoara

Timișoara

Timișoara

Timișoara

Consiliul Județean avea trei proiecte. Se spune că George Lucas s-a inspirat din ele pentru Star Wars, atât de SF arată.

13. VOLUNTARI

13voluntari

Voluntari

La Voluntari urma să se mute ditamai Steaua. E adevărat, pe un asemenea stadion s-ar fi mutat și Real Madrid mâine la Voluntari. Din păcate, a rămas și probabil va rămâne etern la stadiul de voluntariat…

Visited 28 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , , , , , , , , , , , Last modified: decembrie 17, 2014
Close Search Window
Close