10 motive să mergi să vezi Interstellar

1. E unul din puținele filme la care trailerul e mult mai slab decât filmul. În general e invers

2. E un SF care pare atât de real că trece jumătatea filmului până îți aduci aminte din nou că e un SF. Nu e exclus ca în viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat să nici nu mai fie SF, dacă mă întrebați pe mine… (SPOILER ALERT: dovada că se poate, more or less…, dacă prezența unui specialist în echipa de producție nu era suficientă). E importantă precizarea mai ales dacă nu mori de nerăbdare să vezi următorul Star Wars, deși mai e un an până apare, adică nu te pasionează SF-urile.

3. Deși n-ai înțeles niciodată teoria relativității și probabil nici nu ți-ai dorit, filmul te face să-ți dorești să o înțelegi. Probabil că nu-ți mai aduci aminte din școală nici cum e cu gravitația. N-aș fi crezut să apară filmul care să facă plăcut un curs de fizică. Iar eu l-am avut pe tatăl meu profesor de fizică la liceu, deci mă înțelegeți… Filmul are și o doză de americănism-patetism necesar poveștii, dar e o doză mică, neutralizată de senzația majoritară de vedea ce se întâmplă în continuare.

4. Are un spectaculos 9,2 pe IMDB și un decent 72% pe Rottentomatoes

5. Are o distribuție foarte bună (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Matt Damon, Michael Caine, printre alții)

6. E regizat și scris de Christopher Nolan, primul său film de la Dark Knight Trilogy. Tot el a făcut și Inception.

7. Nici nu îți dai seama că ține 169 de minute. Nu degeaba e despre relativitatea spațiu-timp…

8. A fost un an atât de slab în filme de top că e păcat să-l ratezi pe unul din puținele

9. Îl poți vedea la IMAX. Trebuie să-l vezi la IMAX. Nu e 3D, dar rezoluția de 10 ori mai mare decât o proiecție normală, și celelalte tehnologii ale filmării cu camere IMAX, face toți banii și timpul pierdut ca să rezervi bilet din timp.

10. Muzica lui Hans Zimmer e încă o dată genială.

3 comentarii la „10 motive să mergi să vezi Interstellar”

  1. marius.petri06@gmail.com'

    Imi pare rau ca nu pot sa-l vad in IMAX, dar merg maine si oricum cred ca o sa merite, m-a „prins” subiectul de cand au aparut primele detalii despre el, in primul rand pentru ca Nolan nu face filme proaste.

    Iti recomand cu foarte mare caldura Gone Girl, e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in ultima vreme si, din ce am auzit, si Fury e de vazut. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.