Written by 5:05 pm Sport • 126 Comments

10 diferențe nebănuite între naționalele de rugby și fotbal. Sau cum uneori pare mai OK să pierzi decât să câștigi

1. Naționala de rugby poate să piardă oricâte meciuri, cea de fotbal nu are voie să piardă niciunul.

2. Naționala de rugby are deseori atitudine și când pierde. Naționala de fotbal n-are uneori atitudine nici când câștigă. Nu știu care variantă e de preferat.

3. Naționala de rugby câștigă rar. Naționala de fotbal pierde rar.

4. Naționala de rugby poate fi aplaudată și la înfrângeri, cea de fotbal nu – ea poate fi, în schimb, huiduită la victorii.

5. Pentru naționala de rugby e o performanță și doar calificarea la un turneu final, pentru cea de fotbal nu – ea trebuie să facă rezultate acolo.

6. Nimeni nu-și face iluzii că naționala de rugby ar putea trece de faza grupelor la un turneu final. În schimb toată lumea trăiește deziluzii dacă naționala de fotbal nu trece de grupe la un turneu final.

7. Naționala de rugby știe să cânte imnul. Cea de fotbal nu. Niciuna nu participă la Eurovision.

8. Naționala de rugby e lăudată și dacă îi bate doar pe cei mai slabi. Naționala de fotbal e ironizată dacă îi bate pe cei mai slabi.

9. Naționala de rugby e demnă de #respect pentru că e pe locul 17 în lume. Naționala de fotbal e demnă de #râsullumii pentru că e pe locul 13 în lume. Și a fost pe 7.

10. Ne dorim ca naționala de rugby să se califice la toate turneele finale și suntem mândri de ea chiar dacă pierde toate meciurile. Sigur nu ne face de râs. Nu ne dorim ca naționala de fotbal să se califice pentru că ne e rușine că pierde toate meciurile. Sigur ne face de râs.

Și, în general, fotbaliștii sunt cumva de vină pentru toate neajunsurile rugbyiștilor. Inclusiv cele financiare. Mai ales cele financiare. Fotbaliștii au de toate, dar nu merită nimic. Rugbyștii merită totul, dar n-au nimic.

Habar n-am de ce.

Visited 16 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , Last modified: octombrie 13, 2015
Close Search Window
Close