Specia biciclistului tembel

Există puține specii mai stupide decât bizonul de trafic de București, dar există! Astăzi aș dori să vorbim despre specia biciclistului tembel. Nu doar că există, dar se și înmulțește foarte rapid, probabil favorizată tocmai de conviețuirea cu bizonul de trafic. Biciclistul tembel poate fi rareori văzut cu cască sau alte mijloace de protecție, dar cel mai ușor îl identificați după alt reper inconfundabil. Biciclistul tembel nu oprește niciodată la semafor! Încă nu este sigur dacă pur și simplu nu face diferența între culorile roșu și verde, vizual sau cerebral, sau dacă este pur și simplu doar tembel, dar cercetătorii britanici sunt aproape de a demonstra științific că nu e vorba de daltonism.

Pentru eventualele exemplare din special biciclistului tembel care se rătăcesc pe aici, recomand cursul din fotografia de mai sus.

Din fericire, specia biciclistului tembel nu este (încă) majoritară în „regnul” biciclist, din care, sporadic, recunosc că mai fac și eu parte și în care am întâlnit „exemplare” remarcabile de multe ori. Riscul nu este nici măcar ca specia să dispară prin nefericite și nedorite accidente, dat fiind cât de rapid se înmulțește. Trist e, serios vorbind, că niște oameni nevinovați se pot trezi, fără voia lor, cu alți oameni pe conștiință, doar pentru că aceștia nu vor să învețe și/sau respecte minimul de reguli în trafic atunci când se deplaseazâ prin trafic. Aproape sigur, sunt aceiași care urlă în schimb dacă nu sunt respectați în trafic.

P.S.: Dacă folosești trecerea de pietoni cobori de pe bicicletă, că de aia se numește „de pietoni”, dar și pentru că habar n-ai cât de repede poate apărea o mașină de după colț, care trece tot regulamentar, și nu are timp să te vadă și să te evite dacă te deplasezi pe bicicletă. Ghici cine are mai mult de pierdut, bicicleta sau mașina?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.