Written by 8:14 pm Sport • 3 Comments

Șase episoade de neuitat cu Pițurcă la națională

Palmaresul îl știți sau îl găsiți, jocul nu puteți să-l uitați, dar ar fi păcat să nu rămână pentru posteritate și alte câteva momente de colecție cu Victor Pițurcă din ultimii ani ca selecționer al României. Am salvat eu câteva, nu e o listă completă, nici vreo ordine anume.

ATENȚIE: Sunetul la Vine-uri e pornit automat, dați boxele încet! 🙂

1. ”Je m’appelle calificare”. Habar n-am cum am reușit să-l conving să spună asta în studio. Țineți cont că există puține cadre cu Pițurcă zâmbind, darmite așa?

2. Mr. Bean. Un prieten de la Fotbalita a făcut imaginea. Mutu a distribuit-o pe net. Restul e poveste… bean Mutu a adăugat pe ea ”Sigur ne calificăm” 🙂 Putea scrie la fel de bine ”Adio, națională!”

3. ”Piticul tot pitic”. Nu l-am prins niciodată atât de vesel ca după meciul cu Argentina de la București (0-0). Abia fusese ales Burleanu, abia intraseră la pușcărie oamenii de fotbal, dar Piți făcuse egal cu Argentina. Apogeul a fost atins la întrebarea despre Torje care a schimbat tricoul cu Messi.

4. Expert al contractelor. Și-a tras contract-beton! Asta nu e o surpriza. Surpriza e că este primul contract important devenit public în fotbalul românesc integral, iar meritul e al agenției Mediafax! Și aici s-au oprit surprizele. Pentru că nu e o surpriză că pokeristul Pițurcă l-a păcălit fără probleme pe Burleanu să nu plătească nimic deși avea o clauză de cel puțin 500.000 de euro net. Captură de ecran din 2014.10.17 la 19.49.12  

De ce l-am făcut pe Răzvan Burleanu ”fraier” în conferința de presă, în public? Pentru că nu și-a asumat nici că a vrut să-l dea afară, nici că a pierdut aiurea banii. Deși chiar Pițurcă, cel care l-a făcut în sânge acum, i-a explicat clar:

5. Perle de toată frumusețea. Enumăr doar două, deși sunt zeci 🙂

6. Cu televizorul în Brazilia. Ok, l-am făcut să zică ”Je m’appelle calificare”, dar nu pot să uit că nu l-a chemat deloc calificare la Mondialul din 2014, deși, la cum vedem și acum Grecia, trebuia să fim acolo. În schimb, am rămas aici…

tv

Visited 3 times, 1 visit(s) today
Etichete: , , , Last modified: octombrie 17, 2014
Close Search Window
Close