Rapidul, scos la vânzare prin executarea silită a lui Valerii Moraru! Cât costă să fii patronul clubului

Nu e banc, așa cum nici vânzarea stadionului din Târgu Mureș n-a fost banc. Nu sunt convins că se va găsit un cumpărător, dar acțiunile lui Valerii Moraru la Rapid sunt scoase la licitație, patronul fiind executat silit! Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Dobra, Coșereanu și Asociații a dat pe 22 aprilie un anunț de vânzare pentru acțiunile deținute de Valerii Moraru la Rapid. Acțiunile sunt executate în contul unei datorii către Marfin Bank România, care vrea să recupereze suma de 1,17 milioane de lei. De notat că împrumutul provine din 2008, deci a fost făcut de George Copos Valerii Moraru înainte să fie la Rapid (mulțumesc unui cititor care mi-a atras atenția și m-a corectat în comentarii)! Executarea silită a fost încuviințată în 2014, iar anul acesta a fost stabilit prețul de piață. De menționat că Valerii Moraru este executat silit, nu Rapidul, datoria fiind a lui!

1,17 milioane este și suma de pornire a licitației care va avea loc pe data de 16 mai, mai exact 1.171.030 lei, corespunzător unui preț de 0,77 de lei pe acțiune, totalul reprezentând 27,3935% din acțiunile de la Rapid. 0,77 de lei este prețul de piață al acțiunilor, valoarea nominală fiind de 2 lei pe acțiune.

Problema e chiar mai complicată. Cum e puțin probabil ca, dacă totuși cineva își dorește acțiunile Rapidului, să își dorească doar 27% din ele, dacă nu se va atinge suma necesară Societatea de Executori va scoate la vânzare până la 94% din Rapid, adică toate acțiunile lui Valerii Moraru! Iar suma de pornire va fi ulterior de 75% din cea iniţială şi se va adjudeca la preţul cel mai mare oferit, adică preţul poate să scadă semnificativ. Rețineți însă că se vinde doar pachetul integral de acțiuni, dar mai mulți cumpărători se pot asocia pentru a le achiziționa.

Pe de altă parte, conform evaluării Societății de Executori, Rapidul ar valora aproximativ 1 milion de euro! Dacă la licitație nu există oferte la prețul de pornire, în cele din urmă câștigător va fi desemnat cel cu oferta mai mare, deci clubul poate fi achiziționat și pentru o sumă mai mică. De reținut însă că vine și cu insolvența și datoriile de rigoare după el.

Dovada aici:

decizie

P.S.: am actualizat titlul pentru a reflecta total ceea ce scrie în text: nu Rapid este executat silit, ci acționarul său majoritar, Valerii Moraru.

35 de comentarii la „Rapidul, scos la vânzare prin executarea silită a lui Valerii Moraru! Cât costă să fii patronul clubului”

 1. enache.stefan.lucian@gmail.com'

  Salut!
  Chiar ma gandeam cand o sa se afle de ultima isprava a basarabeanului… :))
  Cu o mica rectificare… „De notat că împrumutul provine din 2008, deci a fost făcut de George Copos!” – aici esti in eroare, este vorba de un imprumut facut de Moraru la Marfin si, pentru ca nu l-a returnat, banca a inceput urmarirea bunurilor lui personale…

  Hai sa-ti servesc si urmatoarea insprava:
  Daca Moraru nu face rost in cateva zile de 50.000 Euro, Rapidului ii va fi cam greu sa promoveze…

 2. enache.stefan.lucian@gmail.com'

  Da, e un imprumut facut de persoana fizica Moraru Valerii in 2008… Actiunile la FC Rapid SA (parca are peste 90% din capitalul social al societatii pe actiuni) sunt bunurile lui personale. Daca ar fi fost un imprumut facut de catre societatea comerciala (mai exact in numele societatii comerciale) s-ar fi scos bunurile societatii la licitatie (echipmentul de joc, autocar, mobilier si ce Dumnezeu mai are firma) nu bunurile actionarilor.

  Nu n-are legatura cu licenta, am zis ca o sa ii fie greu sa promoveze, licenta de participare in Liga 1 o iei daca ai promovat sportiv, singura problema e ca pleci cu minus de puncte asa cum a plecat Petrolul (de exemplu) pentru datorii catre jucatori/antrenori…

 3. comaney_adryan95@yahoo.com'

  Echipa asta ar trebui sa plece de la zero adica din liga a-4-a ca Glasgow Rangers ca sa inceapa sa inteleaga si ea ceva din fotbal !
  Ar fi o resuscitare de succes !
  Si in 4-5 ani ar fii din nou pe prima scena a fotbalului romanesc !

 4. robertandreevici@gmail.com'

  In caz de promovare, se va pleca cu minus. Nu are bani pentru debite si nu este vorba de 50k, ci de mai mult!
  Încet, încet i se înfundă acestui potlogar basarabean.
  Păcat de acest club ca are parte numai de nemernici. Aici includ si pseudosuporterii!

  1. enache.stefan.lucian@gmail.com'

   De 50k e vorba… In ecuatie mai intra un fost jucator, FIFA-DRC, Comisia de Disciplina a FIFA precum si FRF (care a intrat mai devreme in spiritul sarbatorii Pascale si s-a facut ca uita sa puna in aplicare o decizie a forului superior).

   Nu ar fi frumos ca sa va detaliez, ii las aceasta placere noului presedinte al clubului sau, de ce nu, domnului (inca) actionar majoritar :))

 5. againstmarcelapopescusheep@yahoo.com'

  Lucian Lipovan, ne poti spune daca ai consultat un specialist in insolventa, sau in drept sau macar in economie pentru a realiza articolul? Contine grave erori si induci in eroare cititorul. Nu ar fi mai bine sa te documentezi inainte sa publici ceva? Hai sa facem presa adevarata, nu doar titluri de cancan pentru a atrage trafic…

  1. lucianlipovan@gmail.com'

   Eu publicat o informatie – anuntul unei licitatii. Nu am scris daca are sau nu dreptate cineva. Daca e o eroare in data licitatiei sau alte lucri din anunt, nu imi apartine mie, ci celor care au facut anuntul – societatea de executori

   1. againstmarcelapopescusheep@yahoo.com'

    Ai citit Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei? Sau planul de reorganizare al Rapidului? Ai citit cum se poate schimba actionariatul unei societati in insolventa? Stii ce este un administrator judiciar sau ce este un administrator special?
    Sau macar ai citit chemea la licitatie sa vezi ca se refera la Valerii Moraru personal nu direct de Rapid?

    Hai sa facem presa documentata nu articole pentru trafic….

     1. enache.stefan.lucian@gmail.com'

      Mi-e rau :)))) Ia lumineaza-ne dumneata, domnu’ Mihai… Scoate-ne din intuneric…

     2. againstmarcelapopescusheep@yahoo.com'

      Daca nu pricepi, atunci intelegem de ce a ajuns in acest mod „presa sportiva” din Romania: se cauta doar scandalul fara vreo baza reala. Nici nu ai schimbat titlul: spui ca tot Rapidul este scos la vanzare, cand este vorba de actiuni ale lui Valerii Moraru…

      In cautare de trafic se ajunge iar la gaina care scoate pui vii.

 6. ice1@k.ro'

  Domnule Lipovan, din cate stiu, o firma care se afla in insolventa nu poate fi executata de o asociate de executori, cum e cazul de fata. Daca Marfin Bank România nu s-a inscris la masa credala cand a fost momentul banii s-au dus

   1. ice1@k.ro'

    Conform Codului Fiscal orice executare se suspenda cand firma intra in procedura insolventei iar orice executare care se naste dupa e nula. Incuviintarea data de Judecatoria Sector 3 e data aiurea, nici nu cred ca s-a verificat la Registrul Comertului starea firmei.

   1. ice1@k.ro'

    si din cate firme are Morar tocmai actiunile de la clubul Rapid sunt scoase la vanzare ? Era mai usor sa recupereze banii vanzand bunurile firmei Azuga asa ca ma indoiesc amarnic + nu cred ca toate conturile firmelor lui sunt goale.

 7. mountytoma@yahoo.com'

  cand va ajunge la 5 lei ma bag si eu sa cumpar Rapidul. apoi vand poze cu galeria lor la 10 lei bucata! oare ce o fi in sufletul oamenilor care chiar iubesc Rapidul?

 8. pandelescucatalin@yahoo.com'

  Luci tata te intelegem ca e tristete foarte , foarte , …..mare ca fcsb , steaua, …(ma rog , cum io mai zice acestei creaturi a familiei ceausescu (da,da ,da vezi n.ceausescu , valentin ceausescu) si acum continuatoare a aceeasi tactici mafiaote-dictatoriale (a se citi gigi, mm, mitica, etc) a pierdut campionatul in fata ASTREI GIURGIU , adica o echipa formata de MARIUS SUMUDICA si ceilalti asazisi rapidisti !!!!! Ce te faci acum ? Timp de un an zile nu o sa te ricaie in gat cand vei spune ,,campioana ASTRA si nu steaua? Si daca <> aia de la ASTRA proveniti de la RAPID ne-au umilit cu titlul , ce ti-ai zis tu? Trebuie sa gasesc ceva neaparat impotriva <> , umilirea este prea mare, ce va zice preacuviosul gigi , dar nepatatul si preacuratul (a se citi mm stoica, cel cu cazier)? adica dormim pe noi aici la fcsb tv fara nicio reactie ? stai linistit stapane gigi ca am gasit noi ceva , o mizerie inventata daca nu o preluam de la altii numai mizerie curata sa fie ….adica suntem fcsb sau numai suntem ce dracu coane gigi, parol!!!! salutari ioanei in incheiere… alta preacuvioasa stelista !!!!

 9. balajel_liviu@yahoo.com'

  Lasand prostiile la o parte, stau si ma intreb, ce banca e atat de….neatenta incat sa accepte ca garantie actiunile la un club afat in situatia Rapidului? Sa inteleg ca daca nu vand, raman actionari majoritari 🙂 o sa fim „bancari” de-acum, nu rapidisti ….

   1. againstmarcelapopescusheep@yahoo.com'

    Se vede ca nu te pricepi deloc la economie, dar incepi sa comentezi si sa faci articole, ca iti trebuie trafic pe site, nu adevaruri. Asta este presa de astazi: toti sunt buni si la numarat de cornere si la dat cu parerea in medicina si la dat cu parerea in justitie si la dat cu parerea in economie, desi nu stiti nimic. Marfin Bank nu devine actionara la Rapid, banca a scos la vanzare bunuri ale lui Valerii Moraru si va lua banii din vanzare, cel care le cumpara devine actionar. In plus, Valerii Moraru nu a garantat cu actiuni la Rapid ( e logic, in 2008 nu era actionar, nu????) ci este executat pe ce detine acum.
    Dar asta este ziaristul de azi: conteaza senzationalul, nu documentarea inainte de a compune un articol.

  1. againstmarcelapopescusheep@yahoo.com'

   De ce il intrebi pe Lipovan? El nici macar nu s-a sinchisit sa se documenteze pentru articolul asta, de ce ar putea sa-ti raspunda corect la intrebare?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.