Prima gaură financiară majoră a lui Burleanu la FRF: l-a pierdut pe Pițurcă GRATIS!

Câteva concluzii la cald după oficializarea plecării lui Pițurcă de la națională la Al-Ittihad.

1. Ziariștii mai greșesc. Dar și când le ”nimeresc”, le nimeresc bine. Colegii de la ProTV au spus primii că Reghe pleacă la arabi. N-am crezut inițial. Apoi, când au spus că pleacă sigur Pițurcă, am crezut. Și mi s-a confirmat postarea de atunci de pe Facebook, când puțini credeau, iar Pițurcă spunea că sunt șanse sub 1% să plece.

2. Probabil Burleanu s-a păcălit chiar și el de punctul 1. Habar n-am cum a reușit Burleanu ”performanța” ca FRF să nu încaseze niciun ban de pe urma plecării lui Pițurcă deși avea o clauză clară. E un prim ”succes” financiar major al lui Burleanu. Mircea Sandu îl lăsase cu un contract exagerat de mare, dar cu o clauză și în favoarea Federației în cazul în care decidea să plece. Până la urmă FRF nu ia nimic. Probabil va veni o explicație populistă pentru fraieri ”l-am înțeles că vrea să plece, dragoste cu forța nu se poate, am fost gentlemeni etc”. Baliverne. Pițurcă a știut cum să ia bani în 2009, dar și cum să nu dea în 2014. Burleanu n-a știut nimic… Nici n-a simțit ce l-a lovit.

3. Tocmai din cauza punctului 2 n-am mare încredere că Burleanu va găsi un înlocuitor pe măsura lui Pițurcă măcar. Cum-necum, omul ne-a lăsat măcar pe locul al doilea în grupă, neînvinși, ca și calificați la Euro 2016 și pe locul 21 FIFA. Burleanu, cu a lui Comisie Tehnică formată din Țicleanu, Vochin, Pușcaș, Victoraș Iacob și cine-o mai fi, au reușit numiri de excepție, precum Doru Isac, la juniori. Sper să n-avem parte de vreun Doru Isac și pe la naționala mare.

4. Dacă Pițurcă pleacă la arabi pentru bani, de ce un antrenor ar renunța la banii de la arabi ca să vină în locul lui Pițurcă? Nu-mi spuneți că Boloni, Olăroiu sau Dan Petrescu sunt mai puțin disperați după bani, nu e cazul. Lista înlocuitorilor nu e foarte credibilă, acolo sunt nume importante, pe care, cum spuneam la punctul 3, nu-l văd oricum în stare pe Burleanu să le aducă.

5. Pițurcă juca plictisitor, dar câștiga. Desigur, ideal e să joci spectaculos și să câștigi. Dar există și varianta să joci plictisitor și să pierzi! Mi-e să nu dăm în această variantă. Și să-l regretăm (iar) pe Pițurcă…

14 comentarii la „Prima gaură financiară majoră a lui Burleanu la FRF: l-a pierdut pe Pițurcă GRATIS!”

  1. alboiuflorin@gmail.com'

    Luciane, știam că nu consumi alcool… Cum adică „ca și calificați la EURO 2016”? Piți și-a ales perfect momentul să se ducă, chiar înainte de meciul cu Irlanda de Nord. Nu știu ei multe, dar ce știu fac cu seriozitate. Oricum, indiferent cine vine, e prima înfrângere

  2. antaleomarketingprovider@yahoo.com'

    Nu stiu ce sa mai inteleg Lipovane….acum ceva timp eram toti lesinati sa il dea afara pe Piturca chiar si cu riscul de ai plati daune barbugiului…iar acum toti ziaristi ii luati apararea.Ma gandesc ca va pregatiti terenul pentru urmatorul selectioner…cred ca abia asteptati sa nu aiba rezultate ca sa va luati de el oricare ar fi aceasta.Nu-mi place te stiam baiat de treaba

  3. finichiu.andrei@yahoo.com'

    Dar de ce va luati numai de Burleanu? Despre caracterul lui Pitzi nu aveti nimic de comentat? In tara asta daca esti bun, esti si prost… Burleanu a facut ce trebuia sa faca, si-a asumat riscul de a fi criticat dupa ce scapa de Piturca, in speranta de a ajuta nationala prin urmatorul selectioner. Piturca ce riscuri si-a asumat cat timp a fost selectioner? Probabil doar acela de a titulariza cativa jucatori pentru care ii cotizeaza si acum fratii Becali, de acolo de la bulau… ca nah, e dureros sa scada cota de piata. Nu stiu prea multi antrenori romani care ar fi ales camilele in detrimentul echipei nationale, Piturca a facut lucrul asta fara sa se uite inapoi. Dupa mintea voastra, trebuia Burleanu sa isi asume alt risc, acela ca Pitzi sa saboteze cateva rezultate pentru a fi demis si mai apoi federatia sa ii si plateasca daune… Un om cu un asemenea caracter nu trebuia mentinut in functie sub nici o forma, si a ajuns acolo numai datorita marsaviei unui alt excroc, Mircea Sandu, omul care nu a stiut decat sa adune roadele muncii predecesorilor sai si, in ultimii 15-20 de ani a distrus, prin nesimtire, hotie si prostie, aproape tot ce insemna performanta in fotbalul romanesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.