Nota lui Rădoi la prima apariție publică în calitate de antrenor al Stelei

Bună. Chiar foarte bună. Poate peste așteptările mele. Dacă antrenează din start la fel de bine, poate fi un început promițător, dar pentru asta mai durează ca să ne putem pronunța și e ceva mai complicat decât cum vorbește. Cum am notat discursul:

 • a fost sigur pe el în majoritatea răspunsurilor. N-a respins nicio întrebare, deși e puțin probabil să-i fi fost pe plac toate. N-a fost nicio clipă arogant sau zeflemitor. Sunt greșeli de comunicare pe care le fac des antrenorii de la noi. Sunt convins că se învață la licența Pro.
 • a explicat cât de bine putea conflictul profesional în care se află – absența licenței de antrenor. A acceptat că e în culpă, a spus chiar răspicat că „poate nu e moral”, dar a recunoscut că nu putea să rateze această șansă. Profită de ce-i permite regulamentul – va fi în acte ceva director tehnic -, dar și-a asumat public postura de antrenor și se apucă și de școala. Nu a minimalizat nicio clipă importanța școlii, chit că-i ia „2-3-4 ani” să o facă. I-a apreciat pe Pedrazzini și Dică, despre care a spus că pot acoperi lipsa lui de experiență!
 • nu le-a răspuns urât contestatarilor. Le-a transmis doar că e sigur că și ei ar fi acceptat șansa de a antrena Steaua și dacă n-aveau licența Pro. În rest, fără război, nici măcar cu Șumudică, cel care l-a ironizat cel mai mult.
 • a driblat bine ce era de driblat. N-a pomenit nume de jucători care ar putea fi aduși. A spus că n-are telefonul cu el pe bancă, deci nu are cum să fie sunat în timpul meciurilor. N-a confirmat, nici n-a infirmat că are de luat și Bac-ul înainte de licența Pro, mutând focusul întrebării pe această temă.
 • nu s-a milogit de suporteri. A spus răspicat că Steaua are nevoie de ei, și-a adus aminte cât de mult au ajutat Steaua și când era jucător, dar i-a și certat pentru incidentele care fac ca Steaua să joace fără spectatori în primele meciuri din preliminariile Ligii Campionilor! O dovadă de curaj pe care au arătat-o puțini antrenori de la noi.
 • nu a minimalizat importanța niciunui jucător actual. Le-a transmis public că le dă șanse egale tuturor, că se pleacă de la zero, chit că sunt jucători despre care s-a vorbit că ar putea pleca, precum Luchin sau Tamaș.
 • a răspuns direct când a fost cazul. Nu le poate interzice jucătorilor să iasă la un grătar în timpul lor liber, nici măcar cu Reghecampf. Îl înțelege pe Tănase că vrea să plece, e greu de motivat și va fi lăsat în cazul unei oferte, dar deocamdată nu prea sunt oferte.

Cam așa a fost Rădoi în prima apariție publică. Aș zice de un 8-9. Nu m-a convins cu mărturisirea că a discutat despre venirea la Steaua doar după terminarea campionatului. Și mi s-a părut nejustificat că nu l-a sunat pe Gâlcă – nu e vina lui că n-a fost păstrat Gâlcă și ar fi avut ce să afle direct de la el, are nevoie de cât mai multe informații.

Desigur, e mult mai important cum va fi ca antrenor. Poate să fie la fel de bun, mai bun, dar și mult mai slab. Vom afla în iulie-august. Acolo rezultatele sunt mult mai clare, nu mai e nevoie de note, avem scoruri.

8 comentarii la „Nota lui Rădoi la prima apariție publică în calitate de antrenor al Stelei”

   1. silvertonmobile@yahoo.com'

    Nu o scriu eu dar daca acum cateva zile amendai proastele regulamente si organizarea sistemului competitional (care de acord cu tine sunt de toata jena), acum ajungi sa lauzi un antrenor care nu e antrenor. Desi pare usor utopic sunt dinamovist dar nu am nimic cu Radoi dar sa ajungi sa-l lauzi mi se pare deja prea mult. Avand in vedere relatia care o are cu patronul usa lui ar fi fost tot timpul deschisa la Steaua asa ca chestiunea legata ca i s-a oferit o sansa pe care nu o putea refuza cam cade. In sinea ta crezi ca nu se va implica patronul in alcatuirea echipei sau in efectuarea de schimbari sau ce mai face el pe acolo? Ne spune Radoi ca nu va avea telefonul la el de parca Galca sau Ilie Stan, Stoichita si ce antrenori a mai avut Steaua tineau telefoanele cu ei pe banca. Eu inteleg ca vreti sa va multumiti cititorii(marea majoritate stelisti) dar sa-l lauzi pe Radoi in calitatea lui de „antrenor” postura in care se afla de vreo luna de zile mi se pare un pic deplasat. Sper sa nu fiu gresit inteles ca nu sunt in masura sa dau sfaturi sau sa iti spun cum sa-ti faci meserie dar ca si cititor mi se pare ca nu era nevoie. P.S. Sper ca nu am deranjat si scuza-ma ca mi-am permis sa te „tu-tuiesc”. O zi buna si bafta in ceea ce faci.

    1. lucianlipovan@gmail.com'

     De ce nu l-as lauda pentru o situatie concreta daca e cred ca merita? Asta nu schimba cu nimic ca n-are licenta Pro si nici Bac-ul. Si ca nu e (inca) antrenor. Asa cred eu, dar daca ma contrazice nu voi avea rezerve sa recunosc

     1. silvertonmobile@yahoo.com'

      Ca nu are Bac-ul este o rautate si atat. Majoritatea fotbalistilor nu prea trec pe la scoala si sunt in aceeasi situatie. Nu mi se normal sa lauzi un om care incalca sau dribleaza de fapt un regulament. Poate e deplasata comparatia dar e ca si cum l-ai lauda pe Dragomir ca a fentat legea si si-a tras o spaga de 3 mil. de euro de la Rcs prin sponsorizarea saloanelor de nunti. Si nu te „cert” este doar o parere a unui cititor si atat.

     2. lucianlipovan@gmail.com'

      Poti si sa ma certi, cata vreme o faci civilizat ca pana acum, de aia iti si raspund 🙂 Ideea e ca nu l-am laudat pentru driblarea regulamentului, ci pentru prestatia la conferinta de presa, atat. In al doilea rand, comparatia cu cazul RCS-Mitica e ca si cand ai compara o crima cu unul care trece pe rosu la semafor fara sa produca niciun incident…

 1. silvertonmobile@yahoo.com'

  Sunt civilizat pentru ca sunt dinamovist ;). Asa suntem majoritatea desi „voi” ne vedeti altfel. Atunci sa inteleg ca ai laudat omul Radoi si atat?!? Omul Radoi da este ok de aceea am si spus ca nu am nimic cu el, in rest fotbalist mediocru care a jucat la Steaua si atat restul echipelor unde a activat fiind de o calitate indoielnica. Vesnic „transferat” la Arsenal si la Inter ajuns la Al Hilal pe o suma mincinoasa doar cu „ajutorul” lui Olaroiu fotbalist care la un moment dat ajunge sa refuze si echipa nationala lucru de neacceptat din punctul meu de vedere(Aceeasi lucru il spun si despre Radu Stefan care este sa spunem dinamovist). Omul Radoi este de apreciat, fotbalist mediu, antrenor in devenire si atat. Argumente pro si contra putem gasi la nesfarsit probabil si am putea continua cateva saptamani pe aceasta tema. Daca antrenor la Steaua era Sinescu sau Pustai ce mai scriai dupa prima conferinta de presa a acestora, respectivii fiind profesori daca stiu bine… Ma opresc aici si ne mai „contram” in viitor pe alte subiecte 😉

 2. kryss_ty2004@yahoo.com'

  Fiind stelist (nu fecesebist) imi este imposibil sa sustin orice antrenor ce vine la echipa, indiferent de trecutul sau. Consider ca Radoi a fost adus pentru imaginea sa de simbol ca sa inchida gura suporterilor. Cum s-a facut in trecut cu Lacatus sau Hagi.
  Off-topic: pentru detinatorul blogului: SS Politehnica Timisoara tocmai a promovat in liga a 3a.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.