Dispare Oțelul? Secvențe dramatice la campioana din 2011: a vrut să legitimeze un jucător retras de 4 ani!

Continuă declinul incredibil al campioanei României din urmă cu doar trei ani, Oțelul Galați. 18.320.000 de euro a primit Oțelul de la UEFA în urmă cu doar doi ani pentru participarea în Liga Campionilor. De atunci, clubul a fost preluat de miliardarul Dan Adamescu. Imediat acesta a transferat către compania sa, Astra Asigurări, sub formă de prime de asigurare peste 5 milioane de euro. Tarom plătește mai puțin pentru asigurarea celor 23 de avioane ale sale. O sumă uriașă așadar, nu doar în fotbal, ci în general. Apoi, Adamescu a băgat Oțelul în insolvență.

De aici au început problemele. Adamescu a fost arestat pentru manevre frauduloase și corupție tocmai în procedurile de insolvență ale unor companii din holdingul său. Nu e clar cât este vorba de Oțelul în dosar, pentru că dosarul e ținut încă bine secret. Dar Adamescu e tot după gratii și, cu siguranță, mai ales acum, Oțelul este ultima lui grijă.

Dar a noastră, celor care ne ocupăm/uităm la sport este și Oțelul. Ce se întâmplă zilele astea acolo? Dezastru e un cuvânt mic. Deși echipa încă există, a adus antrenor neamț și a umplut lotul cu jucători, situația e catastrofală. Iar unii oameni vorbesc deja despre desființare!

Iată doar câteva episoade, unele tragi-comice, altele doar comice despre dezastrul de la Oțelul.

  • Clubul are emoții chiar cu prezentarea echipei la următorul meci cu CSMS Iași. Conducătorii încă nu au banii pentru deplasare, deși, culmea, e vorba de una dintre cele mai scurte deplasări, de la Galați la Iași fiind doar aproximativ 250 de kilometri. Meciul e luni, iar norocul e că mai e o săptămână de când scriu acest text pentru ca echipa să găsească banii.
  • Situația lotului a fost atât de disperată încât Oțelul a luat în calcul, în urmă cu puțin timp, legitimarea unui jucător retras în urmă cu patru ani! Portarul Abraham a fost eliminat în etapa a doua cu Concordia (1-2). De disperare că nu aveau pe cine folosi, gălățenii l-au căutat pe Cristi Munteanu pentru a-l legitima și a fi titular! Da, la 39 de ani (aproape 40) și la trei ani și jumătate de când nu mai apărase într-un joc oficial, retrăgându-se! Mai erau 4-5 zile până la următorul joc, cu FC Brașov, dar ”Babicu” a refuzat (deși îl tenta, n-a vrut să riște), iar Oțelul l-a folosit pe Plopeanu. Acesta chiar a apărat bine cu FC Brașov (1-1), dar apoi a gafat cu FC Botoșani (0-1). Plopeanu (25 de ani) a fost sezonul trecut al treilea portar al Rapidului. În liga a doua. Asta ca să fie clar despre ce vorbim…

Sunt doar două episoade. Voi mai scrie și altele. Din păcate…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.